Drobenka 4x jinak

Drobenka na borůvkový koláč

  • 80 g hladké pšeničné mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 40 g změklého másla

Všechny suroviny důkladně prsty zpracujeme, aby vznikly malé žmolky. Univerzální recept na všechny typy koláčů.

Kokosová drobenka

  • půl hrnku strouhaného kokosu
  • půl hrnku polohrubé mouky
  • půl hrnku změklého másla
  • půl hrnku moučkového cukru

Všechny suroviny smícháme v misce, aby se drobenka začala hrudkovat na malé kousky. Tato drobenka je obzvláště vhodná na tvarohové a ovocné koláče, kde bude chuť kokosu příjemným zpestřením.

Drobenka z ovesných vloček

  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g másla
  • 50 g moučkového cukru

Ovesné vločky lehce pomeleme v mixéru a smícháme s povoleným máslem a cukrem. Drobenku sypeme na ovocné koláče, například rybízový, švestkový nebo borůvkový.

Ořechová drobenka

  • hrnek mletých ořechů (vlašské, lískové, mandle…)
  • půl hrnku oleje
  • půl hrnku moučkového cukru

Všechny ingredience smícháme v misce a sypeme na koláč. Tato drobenka se hodí především na hruškové koláče. Výhodou je, že obsahuje bezlepkové suroviny, a mohou ji tudíž lidé s celiakií.