Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
30 min
Doba přípravy
Doba pečení

Suroviny

  • 500 g kysaného zelí
  • 20 g sádla
  • 1 cibule
  • 100 g uzeného masa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžíce smetany

na knedlíčky:

  • 30 g sádla
  • 3 kostky droždí NOLI (126 g)
  • 50 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • pažitka, sůl

Postup

  1. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí, přidáme kostku vývaru a vaříme.
  2. Mezitím si připravíme knedlíčky: na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme droždí a vše rozvaříme za stálého míchání na kaši, která po chvíli zhoustne a začne příjemně vonět. Hmotu spojíme vejcem, přidáme mouku, sůl a pepř.
  3. Lžičkou tvoříme podlouhlé nočky, které dáme zavařit do polévky. Polévku dochutíme solí a pažitkou a na talíři přidáme ještě lžíci smetany.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...