Už jste slyšeli o vánočním cukroví, které kyne přes noc pod vodou v lednici? Jestli ne, tak určitě vyzkoušejte recept Laďky Něrgešové. A můžete do pečení zapojit i děti!
150 g hladké mouky
2 lžíce vlažného mléka
1 lžíce moučkového cukru
1/3 sáčku sušeného droždí Saf-instant (asi 3,5 g)
100 g másla
směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
V mouce uděláme důlek, do kterého nalijeme 2 lžíce vlažného mléka, přidáme cukr, sušené droždí a změklé máslo. Ručně vypracujeme těsto do koule, dáme do vody a do chladu (nejlépe do lednice) na 4-24 hodin, dokud koule nevyplave na povrch.
Těsto vyndáme z vody, osušíme a na pomoučeném vále rozválíme na tenší placku. Vykrájíme tvary a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5-7 minut.
Ihned po vytažení z trouby obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.