Uzená růže Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
35-45 min
Doba pečení

Slaný trhací koláč podle receptu Laďky Něrgešové se u vás doma rozhodně moc dlouho neohřeje. Vyzkoušejte tuhle dobrotu jako víkendovou večeři nebo občerstvení na výlet.

Suroviny

TĚSTO:
3 lžičky droždí VIVA pizza - Nutné před použitím aktivovat teplou vodou cca 45 °C. Těsto se díky němu netrhá.
(popř. 1/2 sáčku sušeného droždí Saf-instant)
100 ml mléka
100 ml vody
5 lžic oleje
1 vejce
2 lžičky soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
 
NÁPLŇ:
uzeniny a sýr (dle možností vaší lednice)
bylinky (tymián, rozmarýn)
česnek
vejce na potření
olej na vymazání

Postup

Droždí VIVA pizza aktivujeme teplou vodou (cca 45 °C) a necháme odstát.

Do mísy nalijeme vodu, mléko a olej. Přidáme vejce, sůl a cukr, rozmícháme a přidáme aktivované droždí. Ručně vyšleháme a přisypeme mouku. Zamícháme a zpracujeme v hladké těsto (ručně nebo robotem), které necháme 1-2 hodiny kynout na teplém místě přikryté utěrkou nebo potravinovou fólií.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále do tvaru válečku, který rozválíme do obdélníku. Potřeme olivovým olejem, posypeme případně bylinkami nebo česnekem. Poklademe salámem, sýrem a párky nebo čímkoliv dobrým, co máme doma. Zavineme do válce a nakrájíme na cca 7cm kousky.

Kulatou zapékací mísu vytřeme olivovým olejem, vyskládáme "růži", potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 35-45 min. Stupeň propečení zkoušíme špejlí.

Po vychládnutí krájíme jako dort nebo trháme.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x