Srdečná houska Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min. vč. kynutí
Doba přípravy
20 min.
Doba pečení

Oslaďte si den se Srdečnými houskami podle Laďky Něrgešové. Housky jsou nejen jednoduché k přípravě, ale také dodají vašemu dni nádech radosti a lahodného chuťového zážitku. Preferujete je na slano? Místo posypového cukru dejte sýr a tadááá máte variaci pro milovníky slaného pečiva. Vyzkoušejte tyto housky ještě dnes!

Suroviny

SUROVINY NA TĚSTO:

150 ml teplého mléka

150 ml vody

1 balíček sušeného droždí Saf-instant 10 g

1 lžíce cukru (i do slané verze)

2 bílky (žloutky necháme na potření do trouby)

1 lžička soli

40 g másla

500 g hladké mouky

 

DALŠÍ SUROVINY:

olej na potřetí

cukr krystal na posypání

rozpuštěné máslo a med na potření

skořice na posyp

Postup

V míse smíchejte mléko s vodou, přidejte celý balíček sušeného droždí a lžíci cukru. Vše důkladně promíchejte a nechte 15 minut kynout. Poté přidejte bílky, sůl, rozpuštěné máslo a nakonec přimíchejte mouku. Vypracujte vláčné těsto, které nechte 60 minut kynout.

Těsto rozdělte na 12-16 kousků, ze kterých udělejte kuličky. Každou kuličku vyválejte, potřete olejem a posypte cukrem. Smotejte do ruličky, přehněte na půl a nožem rozkrojte na polovinu, aby se vytvořil tvar srdce. Nechte dalších 20 minut kynout na plechu. Troubu předehřejte na 180 °C. Před vložením do trouby srdíčka potřete žloutky a posypte cukrem.

Pečte 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Ihned po vytažení z trouby za tepla potřete rozpuštěným máslem s medem a posypte skořicí.

Videorecept s návodem ZDE.

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...