Oslaďte si den se Srdečnými houskami podle Laďky Něrgešové. Housky jsou nejen jednoduché k přípravě, ale také dodají vašemu dni nádech radosti a lahodného chuťového zážitku. Preferujete je na slano? Místo posypového cukru dejte sýr a tadááá máte variaci pro milovníky slaného pečiva. Vyzkoušejte tyto housky ještě dnes!
SUROVINY NA TĚSTO:
150 ml teplého mléka
150 ml vody
1 balíček sušeného droždí Saf-instant 10 g
1 lžíce cukru (i do slané verze)
2 bílky (žloutky necháme na potření do trouby)
1 lžička soli
40 g másla
500 g hladké mouky
DALŠÍ SUROVINY:
olej na potřetí
cukr krystal na posypání
rozpuštěné máslo a med na potření
skořice na posyp
V míse smíchejte mléko s vodou, přidejte celý balíček sušeného droždí a lžíci cukru. Vše důkladně promíchejte a nechte 15 minut kynout. Poté přidejte bílky, sůl, rozpuštěné máslo a nakonec přimíchejte mouku. Vypracujte vláčné těsto, které nechte 60 minut kynout.
Těsto rozdělte na 12-16 kousků, ze kterých udělejte kuličky. Každou kuličku vyválejte, potřete olejem a posypte cukrem. Smotejte do ruličky, přehněte na půl a nožem rozkrojte na polovinu, aby se vytvořil tvar srdce. Nechte dalších 20 minut kynout na plechu. Troubu předehřejte na 180 °C. Před vložením do trouby srdíčka potřete žloutky a posypte cukrem.
Pečte 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Ihned po vytažení z trouby za tepla potřete rozpuštěným máslem s medem a posypte skořicí.
Videorecept s návodem ZDE.
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.