Skořicovo-rozinkové bagely

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min. vč. kynutí
Doba přípravy
24 min.
Doba pečení

Zkuste tento neobvyklý recept na sladký americký bagel podle receptu J. Farley.

Suroviny

3 hrnky chlebové mouky
1 lžička mořské soli
1 1/2 lžičky mleté ​​skořice
7 g sušeného droždí Saf-instant
1 šálek teplé vody 
3 lžíce hnědého cukru
2/3 šálku rozinek 

Postup

  1. Ve střední míse smíchejte mouku, sůl a skořici.
  2. V míse stojanového mixéru rozšlehejte droždí, teplou vodu a 2 lžíce hnědého cukru. Nechte 5 minut vzejít kvásek.
  3. Přidejte chlebovou mouku do mixéru. Míchejte na nízkou rychlost po dobu 5 minut a poté zrychlete na střední a nechte míchat další minutu.
  4. Vyjměte mísu z mixéru a postupně ručně vmačkejte rozinky. Pomocí prstů oddělte případné shluky a rovnoměrně je rozetřete.
  5. Z těsta vytvarujte kouli a vložte do velké, lehce tukem vymazané mísy. Přikryjte a nechte těsto zdvojnásobit svůj objem, přibližně 1 hodinu. Vyjměte těsto a protlačte ho.
  6. Plech lehce vymažte tukem. Pomocí kuchyňské váhy odměřte kuličky těsta o váze 85 g. Pokud nemáte váhu, rozdělte těsto na 8 stejných dílů. Každou kouli srolujte do 13 cm válečku. Spojte konce a velmi pevně je sevřete. K dispozici bude přibližně 28 g, kterou lze srolovat do „šéfkuchařského“ bagelu. Jakmile jsou všechny bagely vyválené, přikryjte je a nechte je dalších 20 minut odpočívat.
  7. Předehřejte troubu na 200°C. Přiveďte k varu velký hrnec vody, vmíchejte zbývající 1 PL hnědého cukru. Plech vymažeme tukem a dáme stranou.
  8. V malých dávkách vařte bagely 30 sekund z každé strany.
  9. Vyjměte bagely děrovanou lžící a položte je na připravený plech. Pečte 12 minut, otočte a pečte dalších 12 minut. Před podáváním nechte vychladnout.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...