Chlebíčky - česká silvestrovská klasika. A s domácí vekou jste je už zkoušeli? Jednoduchý recept, jednoduchá příprava. Vyškrtněte si veku ze silvestrovského nákupního seznamu a hurá do toho!
250 ml mléka
2 čajové lžičky cukru
2 čajové lžičky soli
70 g rozpuštěného másla
1/2 kostky čerstvého pekařského droždí FALA
450 g hladké mouky
vejce na potření
Všechny suroviny kromě mouky dáme dle pořadí do mísy a promícháme metličkou. Prosejeme mouku, vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 90 minut. Vykynuté těsto na pomoučeném vále zpracujeme a rozválíme na ovál. Smotáme dle návodu ve videu a dáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 60 minut. Vykynutou veku potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.