Rychlá kynutá bublanina Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
60 min vč. kynutí
Doba přípravy
cca 30 min
Doba pečení

V létě není čas ztrácet čas. Rychlou kynutou bublaninu Laďky Něrgešové máte na stole na hodinu. A můžete do ní dát ovoce, které vám zrovna roste na zahrádce...třeba rybíz, maliny a trochu jahod.

Suroviny

200 g polohrubé mouky

250 g hladké mouky

40 g sádla

2 vejce

4 polévkové lžíce moučkového cukru

špetka soli

200 ml vlažného mléka

1/2 kostky droždí Noli

šťáva i kůra z půlky citronu

sezónní ovoce, např. rybíz, maliny, jahody

Postup

Smícháme obě mouky, přidáme rozpuštěné sádlo, vejce, cukr a sůl. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme k ostatním surovinám. Zamícháme a přidáme citronovou šťávu i kůru. Vymícháme hladké těsto, které necháme přikryté potravinovou fólií kynout na teplém místě 30-40 min.

Během kynutí si připravíme ovoce a plech vymažeme zbytkem sádla. Vykynuté těsto vyklopíme na plech a mokrýma rukama ho roztáhneme na velikost celého plechu. Ovoce rovnoměrně vysypeme na těsto a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 min. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...