V létě není čas ztrácet čas. Rychlou kynutou bublaninu Laďky Něrgešové máte na stole na hodinu. A můžete do ní dát ovoce, které vám zrovna roste na zahrádce...třeba rybíz, maliny a trochu jahod.
200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
40 g sádla
2 vejce
4 polévkové lžíce moučkového cukru
špetka soli
200 ml vlažného mléka
1/2 kostky droždí Noli
šťáva i kůra z půlky citronu
sezónní ovoce, např. rybíz, maliny, jahody
Smícháme obě mouky, přidáme rozpuštěné sádlo, vejce, cukr a sůl. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme k ostatním surovinám. Zamícháme a přidáme citronovou šťávu i kůru. Vymícháme hladké těsto, které necháme přikryté potravinovou fólií kynout na teplém místě 30-40 min.
Během kynutí si připravíme ovoce a plech vymažeme zbytkem sádla. Vykynuté těsto vyklopíme na plech a mokrýma rukama ho roztáhneme na velikost celého plechu. Ovoce rovnoměrně vysypeme na těsto a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 min. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Video s postupem zde
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.