Domácí obzvláště dobře vypečené rohlíčky...? Jen z 5 ingrediencí a podle receptu Laďky Něrgešové to pro vás bude naprostá brnkačka.
500 g hladké mouky (může být i špaldová)
1 lžíce soli
7 g sušeného droždí Saf-instant
90 g sádla
280 ml vlažné vody
Smícháme nejprve sypké ingredience, pak přidáme sádlo a vodu a uhněteme ručně nebo robotem hladké těsto, které necháme kynout zakryté potravinovou fólií asi 1 hodinu.
Po vykynutí těsto ručně trochu propracujeme na pomoučené ploše a rozdělíme na 10 stejně velkých klonků (koulí), které opět necháme kynout zakryté potravinovou fólií asi 30 minut.
Mezitím si pracovní plochu potřeme olejem, aby se nám těsto při práci nelepilo. Jednotlivé klonky rozválíme do tvaru trojúhelníku a smotáme jako rohlík.
Dáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme hrubozrnnou solí a kmínem a necháme kynout daších 30 minut.
Pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 min. Po upečení necháme zchládnout na mřížce.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.