Řezaný jahodový závin bez kynutí

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
45 min
Doba přípravy
25-30 min
Doba pečení

Už jste někdy slyšeli o řezaném závinu z kynutého těsta bez kynutí? S jahodami a tvarohovou náplní? Že ne? Tak teď je ten pravý čas se do něj pustit. Za recept děkujeme paní Evě.

Suroviny

Těsto:

300 g hladké mouky

špetka soli

lžíce cukru krupice

20 g čerstvého droždí

100 ml vlažného mléka

100 g zakysané smetany

50 ml rostliného oleje

 

Náplň:

250 g tvarohu

30 g cukru krupice (dle chuti)

20 g kukuřičného škrobu (případně polovina vanilkového pudinku)

jahody (jindy případně rozinky, mák, …)

vejce na potření

mandlové lupínky na posypání

Postup

Uděláme z mléka, cukru a droždí kvásek. Následně ze všech ingrediencí uhněteme těsto. Těsto bez kynutí rozdělíme na poloviny. Každý díl rozválíme na obdélník. Kraje nařízneme a do středu rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe jahodami, případně pocukrujeme třtinovým cukrem. Uzavřeme střídavým překládáním rozřezaného těsta. Položíme na plech vyložený pečicím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme na horkovzduch 180 °C asi 25-30 minut (dle barvy). Po vychladnutí pocukrujeme.

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...