Podvodní makový závin podle Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
50 minut včetně kynutí
Doba přípravy
40 minut
Doba pečení

Suroviny

SUROVINY NA TĚSTO: 

  • ½ čerstvého droždí FALA 
  • cca 30 g cukru krystal 
  • 30 ml teplého mléka 
  • 100 g másla 
  • 1 vejce a sůl 
  • 300-340 g polohrubé mouky (rozptyl gramáže je takový proto, že potřebujeme poměrně tuhé těsto a každá mouka saje jinak. Tak se řiďte konzistencí těsta, kterou vidíte v e videu.) 

SUROVINY NA NÁPLŇ: 

  • 200 ml mléka 
  • Cukr moučka 
  • Skořice 
  • Povidla 
  • 300 g máku 

Postup

  1. Droždí smíchejte s cukrem, přidejte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a sůl. Nakonec přidejte mouku a vypracujte tuhé těsto.
  2. Těsto vložte do teplé vody a nechte kynout 35–40 minut, dokud nezačne plavat na povrchu.
  3. Mezitím si připravte náplň. Do mléka nasypte cukr, skořici, lžíci povidel a mletý mák. Nechte povařit, dokud se suroviny nespojí a nevznikne náplň.
  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte dlouhé pláty. Ty naplňte makovou náplní a smotejte do závinů.
  5. Na závěr potřete oba záviny vajíčkem a dejte je do předehřáté trouby péct na 170 °C po dobu 40 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...