Pizza z remosky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 minut (vč. kynutí)
Doba přípravy
30-40 minut
Doba pečení

Skvělá pizza z remosky. TIP: Během pečení remosku otvíráme co nejméně, aby neunikala vlhkost a pizza se nevysušovala. Pokud však přesto někdy potřebujeme víko remosky otevřít, pokládáme jej topnou částí nahoru. K tomuto účelu nám slouží opěrka na topném víku a držadlo.

Suroviny

Těsto:

250 g hladké mouky (na 2-3 pizzy)

5 g čerstvého droždí (doporučujeme droždí Fala)

160 ml vlažné vody

½  lžíce olivového oleje

5 g soli

 

Obloha:

1 plechovka drcených rajčat

hrst černých oliv bez pecky

1 větší silnostěnná žlutá paprika - nakrájená na kostičky

250 g cherry rajčat – nakrájených na plátky

150 g mozzarelly – nakrájené na plátky

čerstvé listy bazalky

sůl

pepř

Postup

Do misky s vlažnou vodou si rozdrobíme droždí a mícháme až do úplného rozpuštění.

Ve velké míse si smícháme prosátou mouku se solí. V mouce si uděláme důlek, do kterého přidáme ½ lžíce olivového oleje. Za postupného přilévání drožďové směsi vypracujeme vláčné těsto, které nesmí být příliš lepivé. Vypracované těsto dáme do mísy, zakryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou fólií a dáme ho kynout na 30-40 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svoji velikost. 

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a důkladně ho prohněteme. Z těsta si vytvoříme 2- 3 stejně velké koule (závisí na velikosti remosky), které dáme na pomoučněný vál a přikryjeme je jemně navlhčenou utěrkou. Těsto necháme zhruba 30 minut kynout.

Mezitím dáme do misky drcená rajčata, která osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pokud jsou v nich větší kousky, rozmačkáme je vidličkou.

Pracovní plochu si posypeme malým množstvím hladké mouky a z těsta si vytvarujeme tenkou placku o průměru remosky, kterou vložíme dovnitř. Okraj placky necháme silnější, abychom zabránili vytékání náplně. Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky mozzarelly, černými olivami, rajčaty a paprikou. Zakápneme olivovým olejem. Pečeme zhruba 30-40 minut do zezlátnutí. Vyndáme, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbývající pizzu. Náplň samozřejmě můžete obměňovat podle vaší chutě. 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...