Vynikající a jednoduchý recept na řecký pita chléb, kterému neodoláte.
30 g čerstvého droždí FALA
2 lžičky cukru
půl lžičky soli
450 g vlažné vody
750 g polohrubé mouky
Čerstvé droždí rozdrobím do vlažné vody, přidám cukr a mouku, posolím a vypracuji hladké těsto. Zakryju utěrkou a nechám na teplém místě kynout asi hodinu. Poté těsto rozdělím na 10 dílů a vytvaruji z nich malé bochánky. Rozválím je na tenké placky, které nechám ještě 10 minut nakynout. Jednotlivé placky peču na velmi rozpálené pánvi bez tuku. Po 10 vteřinách otočím a poté znovu. Pak už placku neotáčím a čekám, až se začne nafukovat. Po nafouknutí sundám z pánve, nechám lehce zchladnout, rozkrojím a plním podle chuti.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.