Zapomeňte na koupené listové těsto. Tohle je chuťově mnohem lepší! Na náplň můžete použít vše, co lednice dá. Těsto si můžete připravit i den dopředu, dát přikryté do ledničky a zpracovat klidně až půl hodiny před začátkem párty.
SUROVINY NA TĚSTO:
270 ml teplé vody
1 čajová lžička
cukru krupice
1 sáček sušeného droždí Saf-instant 10 g
1 polévková lžíce olivového oleje
1 čajová lžička soli
500 g hladké mouky
SUROVINY NA NÁPLŇ A POSYP:
kečup s bylinkami
2 druhy sýra (např. parmezán a cheddar) nebo cokoliv máte v lednici
bílý nebo černý sezam
TIP NA DIP:
jogurt
zakysaná smetana
sůl / pepř
citrónová šťáva
zelené bylinky (např. pažitka nebo medvědí česnek)
Do vody vsypeme sušené droždí, přidáme cukr a zamícháme. Přidáme olej, sůl a mouku, zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 60 minut. Pracovní plochu potřeme olivovým olejem a vykynuté těsto na něm zpracujeme do tvaru válečku a rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme do tvaru obdélníku. Jednu část potřeme kečupem s bylinkami, nastrouháme na něj 2 druhy sýra a zakryjeme druhou částí rozváleného těsta. Nařežeme na proužky a tvoříme párty tvary podle videa. Hotové tvary přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, můžeme posypat sezamem a necháme kynout ještě dalších 20 minut. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut. Mezitím si připravíme dip a po vytažení z trouby může párty začít.
Video recept s návodem ZDE
PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.