Parmezánové houstičky Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
10-15 min
Doba pečení

Tyhle houstičky už opravdu nemusíte ničím mazat. Jsou dobré i samotné. A pokud nějaké zůstanou, zamrazte je. Po vytažení z mrazáku jsou k jídlu do dvou hodin. Dají se tudíž využít i jako svačina do školy. Do aktovky dáte ještě zmrzlý kousek a do velké přestávky má školák čerstvou svačinku.

Suroviny

NA TĚSTO:

500 g hladké mouky

1 čajová lžička soli

1 čajová lžička cukru

1 vejce

4 polévkové lžíce olivového oleje

sušené droždí Saf-instant

200 ml teplé vody

 

NA NÁPLŇ:

změklé máslo

strouhaný parmezán

 

NA POTŘENÍ:

vejce a parmezán

Postup

 

Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a uhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě přikryté potravinovou fólií kynout 45 minut.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozválíme do obdélníku. Polovinu obdélníku potřeme máslem a posypeme parmezánem. Přeložíme napůl, rozválíme a rozkrájíme na proužky široké asi 3 cm. Smotáme podle videa a poklademe na plech vymazaný olivovým olejem.

Přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 10 minut. Pak pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme parmezánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10-15 minut (dle barvy).

Video recept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Právě vyzkoušeno, s těstem se moc dobře pracuje,těším se ,až ochutnáte

Dagmar Ujková

Chutnaly výborně

Dagmar Ujková