Tyhle houstičky už opravdu nemusíte ničím mazat. Jsou dobré i samotné. A pokud nějaké zůstanou, zamrazte je. Po vytažení z mrazáku jsou k jídlu do dvou hodin. Dají se tudíž využít i jako svačina do školy. Do aktovky dáte ještě zmrzlý kousek a do velké přestávky má školák čerstvou svačinku.
NA TĚSTO:
500 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
1 vejce
4 polévkové lžíce olivového oleje
sušené droždí Saf-instant
200 ml teplé vody
NA NÁPLŇ:
změklé máslo
strouhaný parmezán
NA POTŘENÍ:
vejce a parmezán
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a uhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě přikryté potravinovou fólií kynout 45 minut.
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozválíme do obdélníku. Polovinu obdélníku potřeme máslem a posypeme parmezánem. Přeložíme napůl, rozválíme a rozkrájíme na proužky široké asi 3 cm. Smotáme podle videa a poklademe na plech vymazaný olivovým olejem.
Přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 10 minut. Pak pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme parmezánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10-15 minut (dle barvy).
Video recept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Dagmar Ujková
Dagmar Ujková