Muffiny s jahodami a rebarborou

MAAJA

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
30 minut
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení

Rebarbora a jahody? Dokonalá kombinace! Pokud jste ještě nevyzkoušeli, rozhodně doporučuji.

Suroviny

Na cca 10-12 muffinek:

2 vejce

80 g cukru

10 g vanilkového cukru (1 sáček)

80 g slunečnicového oleje

30 g bílého jogurtu

120 g hladké mouky

20 g hořkého kakaa

10 g sušeného droždí Saf instant (1 sáček)

1 špetka soli

80 g rebarbory na kostičky

80 g jahod na kostičky

strouhaná citronová kůra

máslo a cukr do formiček

Postup

Nejprve si připravte rebarboru. Očistěte ji od vláken, pokrájejte na kostičky, posypte trochou cukru a nechte "vypotit". V misce si našlehejte vejce společně s cukrem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a solí. Dále přidejte olej, jogurt a krátce promíchejte dřevěnou vařečkou. Poté přidejte prosátou mouku, droždí a kakao. Pokud bude potřeba, ještě trochu mouky přidejte. Nakonec lehce vmíchejte kostičky vypocené rebarbory a jahod. Formičky na muffinky vymažte máslem a vysypte, do půlky je naplňte těstem a v předehřáté troubě je při teplotě 175 °C pečte cca 15 minut. Před servírováním můžete ještě ozdobit šlehačkou nebo ovocem.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x