Recept na nejjednodušší litý kynutý koláč s borůvkami, který zvládne i úplný začátečník je tu pro vás krok za krokem. Neschovávejte se před kynutým těstem a zkuste ho podle jednoduché rovnice 4 - 15 - 4 - 30.
200 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice
200 ml vlažného mléka
1/2 kostky droždí čerstvého droždí Fala
2 žloutky
kůra z 1 citrónu
30 g rozpouštěného másla
1 čajová lžička soli
SUROVINY NA DROBENKU:
80 g polohrubé mouky
40 g změklého másla
40 g cukru krupice
plátky mandlí
+ ovoce, např. borůvky
První 4 suroviny dáme do mísy, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme během 15 minut vzejít kvásek. Přidáme další 4 suroviny, zamícháme do kašovité konzistence a necháme kynout pod utěrkou 30 minut. Mezitím si připravíme drobenku. Vykynuté těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozetřeme až k okrajům. Poklademe libovolným ovocem (nedávat příliš mnoho, abychom těsto neudusili) a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30-35 minut.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Dagmar Kutná