Taková trochu jiná pizza, kterou můžete připravit dopředu a klidně ji servírovat studenou nebo ji dokonce vzít s sebou někam na výlet. Náplň berte pouze jako orientační a dejte si do šnečků to, co máte rádi.
Těsto:
260 ml mléka
1 lžička soli
1 lžička cukru
3 lžíce oleje
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 lžička oregana
1 lžička drceného kmínu
20 g čerstvého droždí Noli (polovina kostičky)
Náplň:
Použijte to, co máte rádi. Já do šnečků vkládám takový standart, kterým nikoho neurazíte:
rajčatová omáčka (cca 200 ml passaty, 1 malý protlak, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, trochu kečupu na dochucení, lžička bazalky, 2-3 stroužky česneku)
300 g eidamu
200 g šunky
1 malá konzerva kukuřice
čerstvé žampiony
V domácí pekárně necháme zpracovat kynuté těsto (program těsto) nebo těsto vypracujeme klasicky (napřed kvásek, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme). Hotové těsto má příjemnou konzistenci a vůbec se nelepí.
Než těsto nakyne (cca 50 min), připravíme si ostatní suroviny. Žampiony oloupeme, nakrájíme na širší plátky a osmažíme na másle. Na rajčatovou omáčku použijeme to, co zrovna máme doma. Ideální je rajčatová passata, pokud ji nemáte, stačí protlak naředěný vodou. Omáčku dochutíme drceným česnekem, solí, cukrem, bazalkou, případně přidáme i trochu kečupu. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou polovinu vyválíme na co největší obdélník (těsto na výšku max 0,5 cm) a potřeme rajčatovou směsí. Dále vše posypeme šunkou, kukuřicí, žampiony a nakonec sýrem. Zabalíme do rolády, krájíme na šnečky (já je dělám vyšší takže tak cca 3 cm široké) a ty pokládáme řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.