Chleba - to je základ! A tenhle recept je vynikající, léty ověřený, jednoduchý, úžasně křupavý a zvládne ho opravdu každý!
500 g chlebové mouky
1/2 kostky Čerstvého pekařského droždí
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
350-400 dcl vody
2 lžičky soli s teplou vodou na potření
Do mouky rozdrobíme půl kostky droždí, zalijeme trochou teplé vody z recepturního množství (50 ml) a necháme během 15 min vzejít kvásek. Přidáme sůl, kmín, zbytek vody a ručně umícháme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií 30 min. Pak zamícháme, přikryjeme a necháme kynout 15-30 min. Mezitím si připravíme plech s pečicím papírem, na který těsto vyklopíme, a vložíme do trouby vyhřáté na 230-250 °C. Pečeme 20-35 min. Během pečení si rozmícháme 2 lžičky soli v teplé vodě na potření. Až se nám bude líbit barva, vytáhneme chléb z trouby a důkladně potřeme slaným roztokem. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C a chléb ještě 10-15 min dopečeme.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.