Jednoduchý chleba Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
40 min
Doba pečení

Chleba - to je základ! A tenhle recept je vynikající, léty ověřený, jednoduchý, úžasně křupavý a zvládne ho opravdu každý!

Suroviny

500 g chlebové mouky

1/2 kostky Čerstvého pekařského droždí

2 lžičky soli

2 lžičky drceného kmínu

350-400 dcl vody

2 lžičky soli s teplou vodou na potření

Postup

Do mouky rozdrobíme půl kostky droždí, zalijeme trochou teplé vody z recepturního množství (50 ml) a necháme během 15 min vzejít kvásek. Přidáme sůl, kmín, zbytek vody a ručně umícháme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií 30 min. Pak zamícháme, přikryjeme a necháme kynout 15-30 min. Mezitím si připravíme plech s pečicím papírem, na který těsto vyklopíme, a vložíme do trouby vyhřáté na 230-250 °C. Pečeme 20-35 min. Během pečení si rozmícháme 2 lžičky soli v teplé vodě na potření. Až se nám bude líbit barva, vytáhneme chléb z trouby a důkladně potřeme slaným roztokem. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C a chléb ještě 10-15 min dopečeme.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...