Jednoduché langoše Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min. vč. kynutí
Doba přípravy
Doba pečení

 

Objevte recept na vynikající letní langoše z jogurtového těsta.

Suroviny

  • 1/2 balení Čerstvého pekařského droždí
  • 200ml mléka
  • 160 ml plnotučného jogurtu
  • 0,5 kg hladké mouky
  • cukr
  • sůl

Postup

  1. Droždí rozdrobte, přidejte cukr a pomocí metličky šlehejte.
  2. Přilijte mléko, jogurt a špetku soli. Metličkou opět vše prošlehejte.
  3. Přes síto prosejte mouku a vypracujte hladké těsto, které necháte 45 minut kynout při pokojové teplotě.
  4. Pomoučte si pracovní desku dostatkem mouky (těsto lepí). Rozkrájejte těsto na 6 dílů a rozpalte na pánvi slunečnicový olej. Z každého kousku vytvarujte placku a smažte na pánvi do zlatova.
  5. Langoše můžete potřít česnekem, kečupem a posypat sýrem, nebo je zkusit na sladko s marmeládou nebo čokoládou.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...