Jahodový koláč Laďky Něrgešové...jednoduše

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Jahodový koláč prostě k létu patří. Podle receptu Laďky Něrgešové ho připravíte naprosto jednoduše. Neváhejte a pusťte se do toho. A výsledek bude stát opravdu za to!

Suroviny

TĚSTO (na 2 velké koláče):

250 ml mléka

1 sáček sušeného droždí Saf-instant (nebo 1/2 čestvého droždí)

500 g polohrubé mouky

2 žloutky

60 g tuku

cukr (1 polévková lžíce)

sůl (1 čajová lžička)

 

NÁPLŇ:

plnotučný tvaroh (2 polévkové lžíce)

mletý cukr (1 polévková lžíce)

vanilkový cukr

vanilkový pudink

 

DROBENKA:

hrubá mouka (2 díly)

mletý cukr + vanilkový cukr (1 díl)

máslo (1 díl)

Postup

Do mísy vlijeme vlažné mléko, přisypeme droždí a promícháme. Přidáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk, 1 polévkovou lžíci mletého cukru a 1 čajovou lžičku soli, uhněteme hladké těsto a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

Mezitím si umyjeme jahody, odstopkujeme a nakrájíme na půlky. Smícháme ingredience na tvarohovou náplň a připravíme si drobenku.

Vykynuté těsto rozválíme na placku asi 1 cm tlustou a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Zbylými bílky potřeme okraje koláče. Naneseme náplň, poklademe jahody a posypeme drobenkou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 min.

Video s postupem zde

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...