Jahodový koláč prostě k létu patří. Podle receptu Laďky Něrgešové ho připravíte naprosto jednoduše. Neváhejte a pusťte se do toho. A výsledek bude stát opravdu za to!
TĚSTO (na 2 velké koláče):
250 ml mléka
1 sáček sušeného droždí Saf-instant (nebo 1/2 čestvého droždí)
500 g polohrubé mouky
2 žloutky
60 g tuku
cukr (1 polévková lžíce)
sůl (1 čajová lžička)
NÁPLŇ:
plnotučný tvaroh (2 polévkové lžíce)
mletý cukr (1 polévková lžíce)
vanilkový cukr
vanilkový pudink
DROBENKA:
hrubá mouka (2 díly)
mletý cukr + vanilkový cukr (1 díl)
máslo (1 díl)
Do mísy vlijeme vlažné mléko, přisypeme droždí a promícháme. Přidáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk, 1 polévkovou lžíci mletého cukru a 1 čajovou lžičku soli, uhněteme hladké těsto a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Mezitím si umyjeme jahody, odstopkujeme a nakrájíme na půlky. Smícháme ingredience na tvarohovou náplň a připravíme si drobenku.
Vykynuté těsto rozválíme na placku asi 1 cm tlustou a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Zbylými bílky potřeme okraje koláče. Naneseme náplň, poklademe jahody a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 min.
Video s postupem zde
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.