Tento recept na jablečné koblihy je ideální volbou na svačinu pro děti (i dospělé)!
Suroviny
4 jablka
1 kg hladké mouky
1 lžička soli
80 g cukru
280 g změklého másla
4 vejce
320 ml mléka
1x sáček sušeného droždí Saf-instant
Postup
Jablka nakrájejte na plátky a opečte je na pánvi s cukrem a 40 g másla.
V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte vejce, změklé máslo, teplé mléko a nakonec droždí.
Míchejte, dokud nezískáte hladké, mírně pružné těsto.
Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji zpět do mísy. Přikryjte utěrkou a nechte jednu hodinu odpočívat na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto vyválejte válečkem na tloušťku asi 4 mm a vykrajujte kolečka o průměru 7 až 8 cm. Upozornění: budete potřebovat sudý počet koleček.
Do středu poloviny koleček vložte plátek jablka a přikryjte druhou polovinou koleček. Zakryjte a nechte asi 40 minut odpočívat.
Koblihy smažte v oleji o teplotě 180°-190°C.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.