Jablečné 3 hrany Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
15-20 min
Doba pečení

Vláčné a výborné jablkové trojhránky. Takový pohodlnější štrúdl do ruky, který citrónovou polevou ještě o něco vylepšíte. A o nezapomenutelný chuťový zážitek je postaráno.

Suroviny

TĚSTO:

400 g hladké mouky

150 ml vlažného mléka

1/2 kostky čerstvého droždí Fala

50 g cukru krupice

3 lžíce bílého jogurtu

40-50 g másla

1 vejce

1 čajová lžička citrónové kůry

1 čajová lžička soli

 

NÁPLŇ:

3-4 jablka

hrst cukru krupice

1 čajová lžička skořice

1/2 sáčku vanilkového pudinku

pekanové nebo vlašské ořechy

vejce na potření

 

POLEVA:

asi 5 polévkových lžic cukru moučka

šťáva z 1 celého citrónu

1 čajová lžička citrónové kůry

Postup

Do mouky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme 1/2 kostky droždí, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 15-20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme cukr, jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, citrónovou kůru a sůl. Zamícháme a necháme přikryté utěrkou kynout na teplém místě 60 minut. Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme cukr, skořici, vanilkový cukr a vanilkový pudink a zamícháme. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozválíme na tvar obdélníku. Rozkrájíme na cca 12 kousků. Plníme vyždímanou směsí a ořechy a přeložíme na tvar trojúhelníku a spojené strany k sobě dobře přimáčkneme. Trojhránky necháme kynout přikryté utěrkou cca 20-30 minut. Pak spojené strany ještě přimáčkneme opačným koncem čajové lžičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15-20 minut. Než trojhránky vychladnou, připravíme si citrónovou polevu. Poté je polevou ozdobíme.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...