Že jste louhované preclíky ještě nikdy nepekli... Není to zase taková věda. Vyzkoušejte a uvidíte.
180 ml teplé vody
1 sáček sušeného droždí Saf-instant
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce rozpuštěného másla
1 čajová lžička soli
300 g hladké mouky
NA LOUHOVÁNÍ: 1 čajová lžička jedlé sody, vroucí voda
NA POSYP: rozšlehané vejce mák, sezam, sůl
Do vody vsypeme droždí, přidáme med, máslo, sůl a prosejeme mouku. Umícháme hladké těsto, které necháme přikryté na teplém místě kynout asi 45 minut. Po vykynutí zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 12 stejně velkých dílů, které rozválíme na delší provázky. Z provázků umotáme preclíky a dáme na 20 sekund louhovat do vřící vody s jedlou sodou. Z vroucí lázně přendáme rovnou na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem nebo solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme rozpuštěným máslem.
Videorecept s postupem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.