Vláčná máslová houska, která se vám nádherně rozplyne na jazyku. Že si na to netroufáte? Mrkněte na video a zjistíte, že to není žádná věda.
3/4 čerstvého droždí Fala
2 polévkové lžíce cukru krupice
150 ml teplého mléka
1 hrst hladké mouky
cca 30 ml oleje
2 bílky (žloutky necháme na pomazání housek)
500 g hladké mouky
sůl (může být, ale nemusí)
50-60 g změklého másla
černý sezam na posypání
máslo na potření
Droždí a cukr zamícháme metličkou na kaši, přidáme mléko a hrst mouky, opět zamícháme metličkou a necháme pod utěrkou během cca 15 minut vzejít kvásek. Pak přidáme olej, bílky a hladkou mouku, umícháme hladké těsto a necháme pod utěrkou cca 45 minut kynout. Vyklopíme na olejem pomazanou pracovní plochu a rukama vytvarujeme z těsta obdélník. Celou plochu pomažeme povoleným máslem, ideálně vytaženým z lednice dostatečně dlouho dopředu, a složíme po delší straně na třetiny. Vzniklý úzký pruh těsta znovu pomažeme máslem a složíme na polovinu. Prsty opět vytvarujeme na obdélník, celý ho potřeme máslem a nařežeme z něj 8 stejně velkých proužků. Proužky stočíme dle videa a uděláme housky, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme pod utěrkou opět cca 20 minut kynout. Pak potřeme žloutky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Ihned po vytažení z trouby ještě potřeme změklým máslem.
Video recept z návodem ZDE
DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.