Houska premium Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Vláčná máslová houska, která se vám nádherně rozplyne na jazyku. Že si na to netroufáte? Mrkněte na video a zjistíte, že to není žádná věda.

Suroviny

3/4 čerstvého droždí Fala

2 polévkové lžíce cukru krupice

150 ml teplého mléka

1 hrst hladké mouky

cca 30 ml oleje

2 bílky (žloutky necháme na pomazání housek)

500 g hladké mouky

sůl (může být, ale nemusí)

50-60 g změklého másla

černý sezam na posypání

máslo na potření

Postup

Droždí a cukr zamícháme metličkou na kaši, přidáme mléko a hrst mouky, opět zamícháme metličkou a necháme pod utěrkou během cca 15 minut vzejít kvásek. Pak přidáme olej, bílky a hladkou mouku, umícháme hladké těsto a necháme pod utěrkou cca 45 minut kynout. Vyklopíme na olejem pomazanou pracovní plochu a rukama vytvarujeme z těsta obdélník. Celou plochu pomažeme povoleným máslem, ideálně vytaženým z lednice dostatečně dlouho dopředu, a složíme po delší straně na třetiny. Vzniklý úzký pruh těsta znovu pomažeme máslem a složíme na polovinu. Prsty opět vytvarujeme na obdélník, celý ho potřeme máslem a nařežeme z něj 8 stejně velkých proužků. Proužky stočíme dle videa a uděláme housky, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme pod utěrkou opět cca 20 minut kynout. Pak potřeme žloutky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Ihned po vytažení z trouby ještě potřeme změklým máslem.

Video recept z návodem ZDE

DOBROU CHUŤ! PEČENÍ NÁS BAVÍ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...