Halloween dýně Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
15-20 min
Doba pečení

Za tyto dýně dostanete pochvalu před nastoupenou rodinou a řád zlaté vařečky k tomu. Uvidíte, že se budou všem dělat boule za ušima :-)

Suroviny

4 středně velké mrkve (můžete nahradit dýní)

200 ml mléka

1 sáček sušeného droždí Saf-instant

1 čajová lžička citrónové kůry

2 žloutky

60 g másla

1 polévková lžíce moučkového cukru

1 čajová lžička soli

500 g polohrubé mouky

pomerančová (nebo jiná) marmeláda

vejce na potření

máslo s rumem nebo máslo s medem na potření po upečení

trubičky na ozdobení

Postup

Mrkve oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme mléko, sušené droždí, citrónovou kůru, žloutky, změklé máslo, cukr, sůl a mouku. Umícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout pod utěrkou 1 hodinu. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 12 stejně velkých kousků. Každý kousek ručně vytvarujeme na placku, naplníme marmeládou a zabalíme do tvaru menší koule. Každou kouli omotáme provázkem podle video návodu. Připravené "dýně" vložíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30-40 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 15-20 minut. Ihned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s rumem nebo s medem. Provázky odstraníme a doprostřed dýně umístíme trubičku jako stonek na ozdobení.

Videonávod ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...