Čím překvapit rodinu na Halloween? Co takhle upéct dýňové hambáče podle Laďky Něrgešové?! Je to vážně rychlovka. A během kynutí si aspoň můžete rozmyslet, čím je naplníte. Takové housky fakt nikde nekoupíte!
600 g hladké mouky
1 lžička soli
3 vejce
100 ml oleje
2-3 hrsti vařené dýně Hokkaido
200 ml teplého mléka
1 lžíce cukru
půl kostky droždí FALA
vejce a sezam (na potření a posyp)
Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do změknutí. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Smícháme mouku, sůl, vejce a olej, přidáme kvásek a uvařenou dýni, kterou jsme rozmačkali vidličkou na kaši. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté potravinovou fólií asi 60 min, než zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 9 stejně velkých klonků, které vytvarujeme na bulky. Bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min.
Video recept s postupem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.