Dýňoví šneci s ořechy Mirky Časarové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
150 min vč. kynutí
Doba přípravy
25 min
Doba pečení

Když přijde doba dýní a ořechů, je čas na oblíbený podzimní dezert. Dýňoví šneci provoní celý byt a dokonale ladí s barvami za okny.

Suroviny

Na těsto:

100 ml vlažného mléka

30 g Čerstvého pekařského droždí (s válečkem)

100 g krupicového cukru

450 g hladké mouky

180 g pyré z dýně Hokaido (viz postup)

30 ml oleje

1 vejce

lžíce mleté skořice

 

Na náplň:

50 g rozpuštěného másla

100 g třtinového cukru

2 lžičky skořice

hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

Dýni Hokaido vydlabu, nakrájím na kousky a peču 40 minut v troubě rozpálené na 200 °C. Poté rozmixuji a nechám zchládnout.

Do vlažného mléka rozdrobím Čerstvé pekařské droždí, přidám lžíci cukru a mouky a na teplém místě nechám 15 minut vzejít kvásek. Do velké mísy prosiju mouku, přidám zbytek cukru, dýňové pyré, olej, vejce, skořici a vzešlý kvásek. V robotu vypracuji těsto. Zabere to alespoň 10 minut a bude mírně lepivé a trochu hutné. Přikryju mísu a nechám asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto vyklopím na pomoučněnou pracovní plochu, zlehka propracuji a rozválím na obdélník s rozměry přibližně 30 x 45 cm. Potřu ho rozpuštěným máslem, posypu cukrem se skořicí a přidám nasekané ořechy. Těsto s náplní z delší strany sroluji a nakrájím na asi 10 kusů. Ty pokládám do dortové formy vymazané máslem a nechám ještě 20 minut dokynout. Mezitím si rozpálím troubu na 180 °C.  Šneky peču asi 25 minut a poté je potírám rozpuštěným máslem, aby se pěkně leskly. 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x