Croissant, čokoládový chlebíček

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
těžká
Obtížnost
160 min
Doba přípravy
18 min
Doba pečení

Suroviny

  • 1 kostka droždí FALA
  • 670 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 170 ml vody
  • 300 g másla
  • 2 vejce
  • 65 g cukru
  • 100 g sekaných mandlí
  • čokoláda na vaření
  • špetka soli

Postup

  1. Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko a vodu. Hmotu vypracujeme do polotuhého těsta, vyválíme na obdélník 40 x 20 cm, poklademe plátky másla, uzavřeme do těsta, znovu rozvalujeme tak, aby nám máslo neprotrhlo těsto a znovu složíme na menší tvar. Necháme přikryté 10 minut kynout. Rozvalování, překládání a kynutí těsta opakujeme třikrát.
  2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Rozválíme těsto na obdélník 30 x 60 cm a rozkrájíme ho na trojúhelníky. Smotáme je od základny ke špičce do tvaru croissantu. Na čokoládové chlebíčky z těsta vykrajujeme obdélníky, naplníme je čokoládou a delší konce přeložíme do středu tak, aby se překrývaly.
  4. Croissanty nebo chlebíčky položíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech dále od sebe, spojem dolů. Necháme ještě nejméně hodinu kynout při pokojové teplotě, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova v rozpálené troubě asi 12-18 minut při teplotě 180 °C.

Čti [krµasã]

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x