Čokoládové bochánky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
150 min.
Doba přípravy
15 min.
Doba pečení

Suroviny

  • 500 g mouky
  • 150 g vody
  • 7 g kakaa
  • 10 g soli
  • 1 balíček sušeného droždí Saf-instant 11 g
  • 3 vejce (2 do těsta, 1 na potření)
  • 80 g slunečnicového oleje
  • 20 g mléka
  • 100 g cukru
  • 70 g čokoládových pecek

Postup

  1. Do mísy přidejte mouku, sůl, cukr, droždí a kakaa a poté vše promíchejte.
  2. Přidejte 2 vejce, mléko, olej a vodu.
  3. Hněťte, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce.
  4. Nechejte v misce 30 minut odpočinout.
  5. Těsto rozdělte na malé kousky o hmotnosti asi 90-100 g.
  6. Vytvarujte kulaté kuličky, vložte do malých formiček. 
  7. Těsto necháme 1 hodinu a 30 minut odpočívat.
  8. Před pečením bochánky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte čokoládovými peckami.
  9. Pečte v troubě na 200°C 15 minut a po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...