Zakousněte se do této housky a vychutnejte si pikantní ovocnou chuť jablka smíchanou s lahodnými tóny čokolády.
1. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutek, změklé máslo a vodu, poté přidejte droždí smíchané s trochou vody.
2. Míchejte špachtlí po dobu 2 minut, poté přidejte na kostičky nakrájené jablko a čokoládové lupínky.
3. Míchejte dokud nezískáte rovnoměrnou konzistenci.
4. Těsto vytvarujeme do koule, vložíme zpět do mísy a přikryjeme vlhkým hadříkem.
5. Nechte 45 minut odpočívat na teplém místě.
6. Rozdělte kouli na 12 stejných částí, z nichž každá váží přibližně 60 g, poté zakryjte a nechte 10 minut odpočívat.
7. Vytvarujte malé bochánky, dejte je na plech, přikryjte a nechte 60 minut odpočinout.
8. Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.