Čokoládové a jablečné buchtičky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
140 min vč. kynutí
Doba přípravy
15 min.
Doba pečení

Zakousněte se do této housky a vychutnejte si pikantní ovocnou chuť jablka smíchanou s lahodnými tóny čokolády.

Suroviny

  • 333 g hladké mouky
  • 60 g celozrnné mouky
  • 60 g cukru
  • 7 g soli
  • 40 g másla
  • 1 žloutek
  • 1/2 11g sáčku sušeného droždí Saf-instant 
  • 80 ml vody
  • 60 g čokoládových lupínků
  • 60 g jablka

Postup

1. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutek, změklé máslo a vodu, poté přidejte droždí smíchané s trochou vody.

2. Míchejte špachtlí po dobu 2 minut, poté přidejte na kostičky nakrájené jablko a čokoládové lupínky.

3. Míchejte dokud nezískáte rovnoměrnou konzistenci.

4. Těsto vytvarujeme do koule, vložíme zpět do mísy a přikryjeme vlhkým hadříkem.

5. Nechte 45 minut odpočívat na teplém místě.

6. Rozdělte kouli na 12 stejných částí, z nichž každá váží přibližně 60 g, poté zakryjte a nechte 10 minut odpočívat.

7. Vytvarujte malé bochánky, dejte je na plech, přikryjte a nechte 60 minut odpočinout.

8. Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...