Tento recept z vás udělá královnu kuchyně. A budou vás za něj zbožňovat nejen děti.
TĚSTO:
170 ml teplého plnotučného mléka
1 sáček sušeného droždí Saf-instant
70 g moučkového cukru
60 g másla
1 vejce
400 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
KRÉM:
80 g moučkového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku
1 vanilkový cukr
3 žloutky
400 ml mléka
20-30 g másla
rum
Do teplého mléka vsypeme droždí, přidáme cukr, máslo, vejce a zamícháme. Prosejeme mouku, přisypeme sůl a uhněteme hladké těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na tvar pekáče. Nakrájíme na podélné proužky, které přendáme do pekáče vymazaného máslem. Na pekáči ještě rozkrájíme napříč na kostky a necháme přikryté utěrkou kynout 15-20 min.
Po kynutí potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 min. Po upečení ještě pomažeme rozpuštěným máslem.
Mezitím si připravíme krém. Utřeme cukr, pudink, vanilkový cukr a žloutky. Přidáme mléko a za stálého mícháme metlou vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Sundáme z plotny, přidáme máslo, rum a zamícháme.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.