SUROVINY:
Mísa 1:
PŮLKA DROŽDÍ
hrst cukru
100ml mléka
hrst mouky
Mísa 2:
500g hladké mouky
150g cukru 7
trochu soli
vanilka
citronová kůra
mletý hřebíček
200ml mléka
3 žloutky
100g másla
SUROVINY NA NÁPLŇ:
300ml mléka
skořicový cukr
citronová kůra
300g mletý mák
rum
Zadělejte si na kvásek smícháním ingrediencí z první mísy. Všechny suroviny z druhé mísy zamíchejte a přidejte kvásek, který vám mezitím vzešel. Hněťte mixérem těsto do hladka a poté nechejte 1,5-2h kynout. Poté těsto srazíme a opět necháme 1h kynout. Připravíme si makovou náplň. Dáme vařit mléko, přidáme skořici, cukr a citronovou kůru, nakonec přisypeme mák. Po uvaření nalijeme do náplně rum. Buchty můžete tvarovat dvojím způsobem. Je to na vás-výsledek stejný. Buď těsto rozválíte a nakrájíte na čtverce. Anebo řežete přímo z těsta. Doprostřed těsta dáme náplň a buchty zabalíme. Bochánky vykoupeme v másle, skládáme dál od sebe, aby mohly dál na pekáči kynout (30 min.). Pečeme v předehřáté troubě na180 °C/30 minut. Po vyndání z trouby je nechte 10-15 minut odpočinout a poté je potřete rozpuštěným máslem s rumem. Nakonec buchty vyklopte s prkýnkem z plechu a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.