Babiččiny buchty podle Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
4,5h vč. kynutí
Doba přípravy
30 min.
Doba pečení

Suroviny

SUROVINY:

Mísa 1:

PŮLKA DROŽDÍ

hrst cukru

100ml mléka

hrst mouky

 

Mísa 2:

500g hladké mouky

150g cukru 7

trochu soli

vanilka

citronová kůra

mletý hřebíček

200ml mléka

3 žloutky

100g másla

 

SUROVINY NA NÁPLŇ: 

300ml mléka

skořicový cukr

citronová kůra

300g mletý mák

rum

Postup

Zadělejte si na kvásek smícháním ingrediencí z první mísy. Všechny suroviny z druhé mísy zamíchejte a přidejte kvásek, který vám mezitím vzešel. Hněťte mixérem těsto do hladka a poté nechejte 1,5-2h kynout. Poté těsto srazíme a opět necháme 1h kynout. Připravíme si makovou náplň. Dáme vařit mléko, přidáme skořici, cukr a citronovou kůru, nakonec přisypeme mák. Po uvaření nalijeme do náplně rum. Buchty můžete tvarovat dvojím způsobem. Je to na vás-výsledek stejný. Buď těsto rozválíte a nakrájíte na čtverce. Anebo řežete přímo z těsta. Doprostřed těsta dáme náplň a buchty zabalíme. Bochánky vykoupeme v másle, skládáme dál od sebe, aby mohly dál na pekáči kynout (30 min.). Pečeme v předehřáté troubě na180 °C/30 minut. Po vyndání z trouby je nechte 10-15 minut odpočinout a poté je potřete rozpuštěným máslem s rumem. Nakonec buchty vyklopte s prkýnkem z plechu a nechejte vychladnout.

Dobrou chuť!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...