Recept na tradiční velikonoční jidáše, které by měly být pokroucené, aby symbolizovaly pokroucený Jidášův charakter.
Suroviny
25 g čerstvého droždí (doporučujeme Noli)
500 g hladké mouky
200 ml vlažné vody
75 g cukru
75 g másla
hrst hrozinek
špetka soli
2 vejce
Postup
Na stranu si odložíme 1 vejce.
Z ostatních surovin vymísíme středně tuhé těsto, které necháme 20 minut přikryté zrát. Poté rozdělíme těsto na cca 15 stejně velkých kousků, které rozválíme na prameny a dále stáčíme do požadovaného tvaru. Doporučuji do tvaru šneku nebo oba konce zaplést do tvaru vrtule.
Vytvarované a nakynuté pečivo potřeme rozmixovaným vajíčkem.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C do zlatova, cca 14 až 16 minut.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.