Velikonoční jidáše

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min
Doba přípravy
15 min
Doba pečení

Recept na tradiční velikonoční jidáše, které by měly být pokroucené, aby symbolizovaly pokroucený Jidášův charakter.

Suroviny

  • 25 g čerstvého droždí (doporučujeme Noli)
  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 75 g cukru
  • 75 g másla
  • hrst hrozinek
  • špetka soli
  • 2 vejce

Postup

  1. Na stranu si odložíme 1 vejce.
  2. Z ostatních surovin vymísíme středně tuhé těsto, které necháme 20 minut přikryté zrát. Poté rozdělíme těsto na cca 15 stejně velkých kousků, které rozválíme na prameny a dále stáčíme do požadovaného tvaru. Doporučuji do tvaru šneku nebo oba konce zaplést do tvaru vrtule.
  3. Vytvarované a nakynuté pečivo potřeme rozmixovaným vajíčkem.
  4. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C do zlatova, cca 14 až 16 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...