Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl, ořechy, rozinky, semínka a všechno promícháme, přilijeme vlažné mléko, přidáme žloutky a tuk a rozdrobíme kostku droždí. Pečlivě vymícháme a vypracujeme v polotuhé nelepivé těsto, které necháme přikryté vykynout asi 60 minut.
Těsto rozdělíme na pomoučeném vále na 2 kusy, každý vyválíme přibližně na velikost plechu a přeložíme na třetiny směrem ke středu. Poté přesuneme na vymazaný plech a necháme ještě asi půl hodiny vykynout.
Pečeme 10 minut při teplotě 180 °C, dalších 20 minut pak při teplotě 160 °C. Upečené štoly potřeme olejem nebo sádlem a posypeme moučkovým cukrem, který na nich necháme zaschnout.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.