Rychlý dýňový chleba Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min vč. kynutí a pečení
Doba přípravy
55 minut
Doba pečení

Neuvěřitelně dobrý, vláčný a voňavý dýňový chleba. Vyzkoušejte recept Laďky Něrgešové! Uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Suroviny

PYRÉ:

1/2 máslové dýně

trocha vody

 

KVÁSEK:

1 kostka droždí

trocha chlebové mouky

trocha teplé vody

 

TĚSTO:

kvásek z droždí

500 g chlebové  mouky

1 lžička drceného kmínu

2 lžičky soli

dýňové pyré

200-300 ml vody

hrst vlašských ořechů a dýňových semínek

Postup

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme v troše vody a rozmixujeme na pyré.

Zatímco se vaří dýně, připravíme si kvásek ze surovin na kvásek a necháme asi 10 min vzejít.

Do kvásku přidáme ostatní ingredience na těsto, zamícháme a vypracujeme těsto.

Necháme kynout asi hodinu. V průběhu kynutí jednou zamícháme.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem

Po 15 minutách potřeme slanou vodou, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 35-40 minut.

S konzumací zkuste vydržet, než chleba zchládne :-)

Video s postupem zde.

DOBROU CHUŤ!

 

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Vyzkoušeno a asi jiný ani nebudeme péct. :-) Měl velký úspěch. Moc děkuji za skvělý recept.

Lenka

Vyzkoušeno a byl výborný.

Marie Minaříková