Neuvěřitelně dobrý, vláčný a voňavý dýňový chleba. Vyzkoušejte recept Laďky Něrgešové! Uvidíte, že se po něm jen zapráší.
PYRÉ:
1/2 máslové dýně
trocha vody
KVÁSEK:
1 kostka droždí
trocha chlebové mouky
trocha teplé vody
TĚSTO:
kvásek z droždí
500 g chlebové mouky
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
dýňové pyré
200-300 ml vody
hrst vlašských ořechů a dýňových semínek
Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme v troše vody a rozmixujeme na pyré.
Zatímco se vaří dýně, připravíme si kvásek ze surovin na kvásek a necháme asi 10 min vzejít.
Do kvásku přidáme ostatní ingredience na těsto, zamícháme a vypracujeme těsto.
Necháme kynout asi hodinu. V průběhu kynutí jednou zamícháme.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem
Po 15 minutách potřeme slanou vodou, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 35-40 minut.
S konzumací zkuste vydržet, než chleba zchládne :-)
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Lenka
Marie Minaříková