Pizza vrtule Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20-30 min
Doba pečení

Vyzkoušejte pizzu tak trochu jinak. Snadné! Vděčné! Výborné!

Suroviny

NA TĚSTO:

500 g hladké mouky

půl kostky čerstvého droždí Fala

trochu teplé vody

2 kávové lžičky soli

5 polévkových lžic olivového oleje

180 ml teplé vody

 

NA NÁPLŇ:

rajčatové sugo

hotová omáčka z drcených rajčat nebo kečup ochucený bylinkami

strouhaný sýr

bazalkové pesto

Postup

 

Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou, zasypeme moukou a necháme 15 minut vykynout kvásek. Přidáme sůl, olej, vodu a zamícháme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 45-60 minut.

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 3 stejně velké díly. První díl pomocí rukou a válečku vytvaruje do tvaru pizzy a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rajčatovým sugem, posypeme strouhaným sýrem a zakryjeme druhým pizzovým plátem. Potřeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a zakryjeme třetím pizzovým plátem. Znovu potřeme rajčatovým sugem a posypeme strouhaným sýrem.

Pekařskou kartou rozkrájíme na 8 trojúhelníků, ale nekrájíme až do středu pizzy. Jednotlivé trojúhelníky zatočíme do vrtule a dáme péct do trouby vyhřáté na 230-250 °C asi 20-30 minut.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...