Vyzkoušejte pizzu tak trochu jinak. Snadné! Vděčné! Výborné!
NA TĚSTO:
500 g hladké mouky
půl kostky čerstvého droždí Fala
trochu teplé vody
2 kávové lžičky soli
5 polévkových lžic olivového oleje
180 ml teplé vody
NA NÁPLŇ:
rajčatové sugo
hotová omáčka z drcených rajčat nebo kečup ochucený bylinkami
strouhaný sýr
bazalkové pesto
Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou, zasypeme moukou a necháme 15 minut vykynout kvásek. Přidáme sůl, olej, vodu a zamícháme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 45-60 minut.
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 3 stejně velké díly. První díl pomocí rukou a válečku vytvaruje do tvaru pizzy a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rajčatovým sugem, posypeme strouhaným sýrem a zakryjeme druhým pizzovým plátem. Potřeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a zakryjeme třetím pizzovým plátem. Znovu potřeme rajčatovým sugem a posypeme strouhaným sýrem.
Pekařskou kartou rozkrájíme na 8 trojúhelníků, ale nekrájíme až do středu pizzy. Jednotlivé trojúhelníky zatočíme do vrtule a dáme péct do trouby vyhřáté na 230-250 °C asi 20-30 minut.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.