600 g ovoce (švestky, meruňky, borůvky nebo rybíz)
Postup
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
Do mísy vsypeme mouku, osolíme, vlijeme kvásek a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme asi 25 minut vykynout.
Ovoce omyjeme a vypeckujeme, připravíme si hrnec s větším množstvím vody a uvedeme k varu.
Těsto rozválíme na plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce o rozměru asi 5 x 5 cm dle velikosti ovoce. Jednotlivé kousky těsta poklademe ovocem, okraje čtverců pevně přitiskneme k sobě a spojem položíme na vál, kde knedlíky necháme ještě nejméně 5 minut vykynout.
Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící vody a pod poklicí zvolna vaříme 4-5 minut dle velikosti (pro kontrolu vyjmeme jeden knedlík z vody, rozkrojíme a na řezu uvidíme, zda je těsto dobře uvařené).
Po vyjmutí knedlíky propícháme špejlí nebo vidličkou, aby se pára uvnitř nesrazila.
Na talíři sypeme tvarohem, cukrem a polijeme teplým máslem.
Knedlíky můžeme posypat také opraženou strouhankou smíchanou s přírodním cukrem.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.