Mini pizzy Mirky Časarové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
240 min vč. kynutí
Doba přípravy
6 min
Doba pečení

Domácí úžasně křupavé mini pizzy Mirky Časarové. Pomalé kynutí se speciálním droždím zajistí rozložení lepku a vznik homogenního těsta, které se pak snadno rozvaluje a tvaruje.

Suroviny

Suroviny na cca 16 kusů:

6 g droždí ViVA PIZZA

500 g hladké mouky

300 ml vlažné vody

15 g olivového oleje

13 gramů soli

 

+ suroviny na obložení podle chuti

Postup

Droždí ViVA PIZZA rozmíchám v malém množství vlažné vody a nechám 5 minut odstát. Smíchám mouku s dalšími surovinami, přidám rozmíchané droždí i zbytek vody z receptu a vypracuji hladké nelepivé těsto. Nechám 45 minut kynout v zakryté míse.

Po vykynutí z těsta odvážím bochánky po 50 gramech a na pomoučněné podložce je nechám v chladu  (4°C) kynout asi 3 hodiny. Ke konci kynutí rozpálím troubu na maximum (250°C). Po vykynutí z každého bochánku vyválím tenkou pizzu, kterou zdobím podle chuti.

Pomalé kynutí se speciálním droždím zajistí rozložení lepku a vznik homogenního těsta, které se snadno rozvaluje a tvaruje. Pizzy vložím do trouby a peču přibližně 6 minut.

Na pečení pizzy používám kámen, který se nahřívá společně s troubou a pomáhá udržovat vysokou teplotu v troubě. Pizza tak dosáhne jednoduše dokonalé křupavosti.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...