Langoš operkyně Mirky Časarové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
2 hodiny včetně kynutí
Doba přípravy
5 minut
Doba pečení

Jednoduchý recept na výrobu skvělých pouťových langošů.

Suroviny

Na 10 velkých langošů:

42 g čerstvého droždí FALA

lžička cukru

400 ml mléka

půl lžičky soli

500 g hladké mouky

10 ml oleje na potření

olej nebo sádlo na smažení

 

Postup

Do vlažného mléka rozdrobím čerstvé droždí FALA, přidám lžičku cukru a nechám vzejít kvásek. Přiliju k mouce, osolím a vypracuji hladké těsto. Nechám na teplém místě kynout přibližně hodinu. Z těsta vytvořím 10 stejných bochánků, které znovu nechám asi 30 minut kynout. Poté každý bochánek potřu olejem a začnu roztahovat do všech stran do tenké placky. Tu položím do vrstvy rozpáleného oleje nebo sádla a smažím do zlatova po obou stranách. Po vytažení pokládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...