Jednoduchý recept na výrobu skvělých pouťových langošů.
Na 10 velkých langošů:
42 g čerstvého droždí FALA
lžička cukru
400 ml mléka
půl lžičky soli
500 g hladké mouky
10 ml oleje na potření
olej nebo sádlo na smažení
Do vlažného mléka rozdrobím čerstvé droždí FALA, přidám lžičku cukru a nechám vzejít kvásek. Přiliju k mouce, osolím a vypracuji hladké těsto. Nechám na teplém místě kynout přibližně hodinu. Z těsta vytvořím 10 stejných bochánků, které znovu nechám asi 30 minut kynout. Poté každý bochánek potřu olejem a začnu roztahovat do všech stran do tenké placky. Tu položím do vrstvy rozpáleného oleje nebo sádla a smažím do zlatova po obou stranách. Po vytažení pokládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.