Koprové buchty Laďky Něrgešové

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
120 min vč. kynutí
Doba přípravy
35 min
Doba pečení

Nechceme slyšet žádné FUJ! Tohle je opravdu dobré, i když se tomu možná zdráháte uvěřit. Vyzkoušejte a uvidíte!

Suroviny

230 ml teplého mléka

půl kostky čerstvého droždí Fala

hrst hladké mouky

500 g hladké mouky

1 čajová lžička soli

3-4 polévkové lžíce zakysané smetany

40-50 g změklého másla

čerstvý kopr

balkánský sýr

vejce na potření

sezam (bílý nebo černý) na posypání

máslo na potření

Postup

Do teplého mléka rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme hrst hladké mouky, zamícháme metličkou a necháme vzejít kvásek. Po 15 minutách k němu přidáme mouku, sůl, smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté utěrkou kynout na teplém místě 45-60 minut.

Pracovní desku potřeme olivovým olejem, těsto na ní zpracujeme a rozválíme na obdélník, který rozdělíme na 12 stejně velkých proužků. Nůžkami na ně nastříháme kopr i se stonky a rozdrobíme balkánský sýr. Srolujeme do válečku a naskládáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, kde necháme ještě 15-20 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35 minut. Ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem.

Videorecept s návodem ZDE

DOBROU CHUŤ!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...