Nechceme slyšet žádné FUJ! Tohle je opravdu dobré, i když se tomu možná zdráháte uvěřit. Vyzkoušejte a uvidíte!
230 ml teplého mléka
půl kostky čerstvého droždí Fala
hrst hladké mouky
500 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
3-4 polévkové lžíce zakysané smetany
40-50 g změklého másla
čerstvý kopr
balkánský sýr
vejce na potření
sezam (bílý nebo černý) na posypání
máslo na potření
Do teplého mléka rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme hrst hladké mouky, zamícháme metličkou a necháme vzejít kvásek. Po 15 minutách k němu přidáme mouku, sůl, smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté utěrkou kynout na teplém místě 45-60 minut.
Pracovní desku potřeme olivovým olejem, těsto na ní zpracujeme a rozválíme na obdélník, který rozdělíme na 12 stejně velkých proužků. Nůžkami na ně nastříháme kopr i se stonky a rozdrobíme balkánský sýr. Srolujeme do válečku a naskládáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, kde necháme ještě 15-20 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35 minut. Ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.