Efektní dvoubarevné housky. I když vypadají, že jsou sladké, tak opravdu nejsou a chutnají skvěle. Takže doporučujeme namazat máslem, marmeládou nebo medem.
300 g hladké mouky
60-70 g cukru krupice
1 čajová lžička soli
120 ml vlažného mléka
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 sáček sušeného droždí Saf-instant
3 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce mléka
skořice
rozpuštěné máslo na potření
Smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme mléko, máslo, vejce a nakonec vsypeme droždí. Umícháme hladké těsto, které rozdělíme na třetiny. Do jedné třetiny přidáme kakao, mléko a trochu skořice a zapracujeme, aby nám vzniklo tmavé těsto. Obě těsta necháme kynout přikryté potravinovou fólií 90 minut.
Z vykynutého těsta vždy oddělíme světlý a tmavý kousek. Světlý kousek těsta prsty vytvarujeme na placičku, do které zabalíme kousek tmavého těsta. Rozválíme do tvaru oválu a žiletkou uděláme šikmé zářezy. Těsto otočíme a srolujeme do válečku, který pak stočíme do kolečka a konce spojíme.
Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20-30 minut kynout. Pak postříkáme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 až 20 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem.
Videorecept s návodem ZDE
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.